Rechtbank Amsterdam

Nieuwe rechtbank Amsterdam

Posted on Posted in Geen categorie

In 2020 zal de nieuwe rechtbank van Amsterdam gereed zijn. Het komt op dezelfde plaats als het huidige gerechtsgebouw. Het wordt de grootste rechtbank van Nederland. Het gebouw zal bestaan uit ruim 47.000 m2. De planning is dat in de tweede helft van 2017 wordt begonnen worden met de bouw. De sloop zal begin 2017 beginnen. In een tijdelijk gebouw van 5400 m2 zal de rechtspraak tijdens de verbouwing plaats vinden.

Het consortium NACH, dat bestaat uit ondere Kaan Architechten en onder meer Heijmans, zal het gebouw ontwerpen en realiseren. Het gebouw heeft naast zittingszalen ruimte voor kantoren en verhoorkamers. Met het project is ruim 235 miljoen euro gemoeid.

De rechtbank zal veel glas krijgen en daardoor ruimtelijk er uit komen te zien. De zittingszalen worden groter en er is meer ruimte voor publiek. Een extra grote zaal zal beschikbaar komen voor zaken die erg veel aandacht trekken.

Er zullen verschillende liften zijn voor medewerkers van de rechtbank, het publiek en verdachten. Bij de rechtbank werken ruim duizend medewerkers.

Bent u op zoek naar een goede arbeidsrecht advocaat? Kijk dan op onze pagina met arbeidsrecht advocaten in Amsterdam.